Нападачи опет пуцали ћорцима, али Шпоња мајсторски закључао одбрану, најчвршћа је у лиги

Пети пут у последњих шест кола српсколигашке „Војводине”, фудбалери ОФК Кикинде ремизирали су без погодака. У Елемиру, Кикинђани су у неколико наврата запретили, слично је било и на супротној страни, обострано је недостајало барута, a шеф струке Владимир Шпоња вели да је очекивао тешку и борбену утакмицу.

– Екипе се одлично познају па је постојао респект с обе стране. Штета што реми није био зачињен головима, а шанси је било и развој догађаја, па тако и крајњи резултат, могао је отићи у оба смера. На крају смо били задовољни, Елемирци имају квалитетан и искусан састав, одличног тренера и незгодан су домаћин, а ми смо ипак остали непоражени – каже Шпоња.

Првенство је исцрпљујуће ове сезоне за Кикинђане, који углавном играју у мање или више комбинованом саставу, али и поред тога за пораз не знају од 4. новембра, а тада су поклекли управо код данашњег куп ривала Радничког. У суботу пак у Кикинду долази захухтали лидер Словен, непоражен од 28. октобра, а од тада остварили су Румљани седам победа и реми. С друге стране, Кикинђани су забележили две победе и пет ремија, а након две трећине сезоне, имају најчвршћу одбрану у лиги, капитулирала је свега 11 пута у 20 утакмица.

– Словен је углавном на водећој позицији, с одличним појединцима, али и добрим тимским духом, одличним тренерима и сјајном организацијом. Сигурно ће све ово за наш млади састав представљати изазов и неће нам бити лако, али, уверен сам, исто тако биће и Румљанима. Вредно тренирамо, знамо циљеве и верујем да имамо још доста простора за напредак у преосталој трећини трке. Надам се и да ће нас публика подржати као и досад и да ћемо имати разлога за задовољство и након суботњег меча – јасан је Шпоња.

Резултати 20. кола: Нафтагас – ОФК Кикинда 0:0, Хајдук – Подунавац 2:2, Јединство – Динамо 0:1, Бечеј – Кабел 3:1, Железничар – Бачка 4:1, 1.мај – Раднички 1:1, Борац – Словен 0:2, Омладинац – Тиса 0:3.     

ПОРЕДАК: Словен 46, Железничар 44, ОФК Кикинда 34, Динамо 31, Нафтагас 30, Омладинац 30, Кабел 29, Раднички 29, Подунавац 28, Борац 25, Бечеј 22, Тиса 21, 1.мај 21, Јединство 20, Хајдук 19, Бачка 14,            

У 21. колу, 6/7.4. (16.00), играће: 1.мај – Борац, Раднички – Железничар, Бачка – Омладинац, ОФК Кикинда – Словен, Кабел – Јединство, Тиса – Бечеј, Динамо – Хајдук, Подунавац – Нафтагас.

Д. П.

ОФК КИКИНДА ДАНАС У ФИНАЛУ КУПА ФСП

Данас Кикинђане очекује финале Купа на територији ФСП Зрењанин, против Радничког.

– Промешаћу карте у Зрењанину, али амбиција мора постојати и у куп надметању па играчи који истрче на терен, имају обавезу да пруже максимум – вели Шпоња, специјалист за Куп и то Војводине, освајао га је као тренер у минулом раздобљу трипут у четири сезоне.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!