Награђени кикиндски глумац Владимир Максимовић на пријему код градоначелника – заљубио сам се у Кикинду и у ово позориште

За глумца Народног позоришта Владимира Максимовића данас је у Градској кући одржан пријем код градоначелника којем је присуствовала и ресорна чланица Градског већа, Валентина Мицковски. Непосредан повод је престижна награда коју је овај глумац добио на недавно одржаним Филмским сусретима у Нишу – његова улога брата близанца у остварењу „Овуда ће проћи пут“ проглашена је за најбољу мушку епизодну улогу на Фестивалу.

– Мало ми је и непријатно због награде јер мислим да људи само треба да раде свој посао најбоље што могу. Не осећам бреме овог признања јер сам увек радио пуног срца и са максимумом снаге и тако ћу и наставити – рекао је Максимовић.

Владимир Максимовић је рођен у Винчи, а глуму је завршио на Академији уметности у Новом Саду, у класи Љубослава Мајере, кикиндској позоришној публици добро познатог и једног од омиљених редитеља. Први професионални ангажман у Народном позоришту имао је у двема представама 2013. и 2014. године, а од 2020. је у сталном радном односу у овој кући.

– Заљубио сам се Кикинду када сам први пут дошао овде са студентском представом – признаје Максимовић. – Када је дошло време да бирам између две понуде за запослење, у једном позоришту у Београду или овде, уопште нисам имао дилему. Допада ми се град, као и људи и изузетно волим ово позориште. Колеге су ме веома лепо примиле и имам посебан однос према тим даскама на којима стојим јер сам свестан ко је све играо на њима.

Градоначелник Лукач честитао је Максимовићу на овом значајном признању рекавши да су Кикинђани почаствовани тиме што имају оваквог глумца у свом позоришту.

– Ово је и доказ да Град разишља о култури, о Позоришту и о његовом напретку, да радимо на томе да обезбедимо што боље услове у свим установама културе. Поред свих великана које смо имали и имамо у нашем позоришту, сада имамо и успешног младог глумца који ће сигурно утицати на своје колеге да буду што успешнији, и на рад Позоришта. Захваљујући њему бићемо препознати као град који води рачуна о култури и о њеном напретку. Верујем да ће Владимир мотивисати младе људе да дају најбоље од себе – рекао је градоначелник.

Као најдражу награду Максимовић наводи признање за најбољу изведбу коју је добио, како каже, на свом омиљеном фестивалу, „Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду, за улогу у монодрами „Лав“.

У кикиндском позоришту остварио се у много различитих улога, али посебно издваја лик Душана Васиљева у представи „Облаци“. Таленат и посвећеност кикиндска позоришна публика препознала је од његове прве улоге на нашој сцени, а сам Владимир признаје да му је жеља да одигра улогу Астрова у представи „Ујка Вања“ Антона Павловича Чехова.

Don`t copy text!