На иницијативу становника Микронасеља граде се нова паркинг места

До почетка наредне недеље биће завршена изградња паркинг места у Микронасељу у Светосавској улици. Посао обавља фирма „Еко градња“, а радове су, заједно са представници ЈП „Кикинда“, обишли градоначелник Никола Лукач и чланови Градског већа Небојша Јованов и Драган Пецарски.

 

-У близини паркинга су вртић „Мики“ и школа „Жарко Зрењанин“ – напоменуо је Ђорђе Кленанц из ЈП „Кикинда“ – Већ је завршена санација оштећених  паркинга преко пута вртића где су добијена нова два, три места и сада их је укупно 18. Нови паркинг, чија је изградња у току,  у Светосавској улици имаће joш двадесетак нових  и функционалних места.

Радови се одвијају предвиђеном динамиком, а иницијативу за нова паркинг места покренули су становници овог дела града.

-Један од највећих проблема у Микронасељу је недостатк паркинга и то су истакли мештани овог дела града у разговору са нама и хвала им на томе. На нама је да их саслушамо, изађемо им у сусрет и решимо проблем. Управо су поједини грађани апострофирали проблем који су стварала стабла сибирског бреста која су се налазила на овом месту. Коренов систем подизао је комплетан паркинг тако да није било могућности да се он користи. Нови паркинг, али и мурал који је урађен, даће лепши и бољи изглед овом делу града – прецизирао је Лукач.

По завршетку ових радова започеће уређење паркинга у Београдској улици. Припремни радови који су подразумевали вађење пањева су завршени и почетком следеће недеље и тамо ће бити започет овај посао.

 

Don`t copy text!