На Фрушкој гори отворена прва е-бајк станица у Србији за пуњење електричних бицикала

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас на Фрушкој гори прву е-бајк станицу у Србији за пуњење електричних бицикала, као и бициклистичке трке у оквиру манифестације „Tour de Fruška“, која је ове године окупила око 1.000 учесника.

„Веома сам задовољан што овогодишња манифестација ′Tour de Fruška′ већ други дан заокупља пажњу не само Врдника и Ирига, него и целокупне спортске јaвности, али и оне јавности која жели да Фрушку гору очува и да је унапреди на здрав и еколошки начин“, изјавио је Мировић, који је уједно и председник Организационог одбора манифестације.

Прву станицу за пуњење електричних бицикала финансирали су Покрајинска влада и „Movenpick Fruške Terme“. На Фрушкој гори биће отворене још четири такве станице.

„Од изузетног је значаја то што смо ово место ′освојили′ за спорт и за бициклизам, и на тај начин смо трасирали пут којим Врдник и Фрушка гора треба да иду – према еколошком туризму, здравом начину живота, спорту и рекреацији“, рекао је Мировић.

Према Мировићевима речима, у припреми су бројни други пројекти који се тичу уређења Фрушке горе и промоције њених садржаја. Планирано је уређење стазе на Стражилову према споменику Бранку Радичевићу, као и уређење видиковца. Такође, Покрајинска влада ће, заједно са Министарством туризма, финансирати уређење Визиторског центра на Иришком венцу. То је, како је Мировић нагласио,  важна и велика инвестиција која ће обезбедити центар у ком ће туристи који први пут дођу на Фрушку гору на једном месту добити све неопходне информације.

„Наставићемо и са развојем саобраћајне инфраструктуре. Покрајинска влада и Влада Србије ће заједнички финансирати деоницу од Врдничке куле до Врдника, а план је да радови почну ове године“, истакао је Мировић и подсетио на то да је Покрајинска влада минулих година финансирала готово комплетно уређење Гребенског пута. Данашњем догађају присуствовао је и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....