На адветском концерту наступили православни и католички црквени хор

У цркви Светог Фрање Асишког одржан је адвентски концерт. Ово је био први пут да су се публици Римокатоличкој цркви представили чланови хора „Јувентус“ из Темерина и хора Свети Јосиф Темишварски при храму Светих Козме и Дамјана. У цркви су се чуле божићне и духовне песме на српском, мађарском и латинском језику, а заједнички наступ два хора посебно је одушевио публику.

-Хор „Јувентус“ први пут је у Кикинди и веома смо срећни што смо добили прилику да будемо део адвента. Радо смо се одазвали позиву свештеника Ласла Бевиза да представимо део свог репертоара. Наступамо већ 20 година заједно и за ову прилику певали смо песме о адвенту, као и божићне нумере на мађарском и латинском језику. Певање је важно и улепшава живот, а ми смо отворени за сваку сарадњу са кикиндским певачким друштвима – рекла је Жужана Черњак, диригенткиња хора „Јувентус“.

Свештеник Ласло Бевиз није крио задовољство што је заједништво два народа исказано и на адвентском концерту.

-Трећа је недеља адвента и увелико се припремамо за Божић. Овај концерт је историјски догађај у нашем граду јер смо успели да се на истом месту изведу и православне и католичке  божићне песме. Ово је начин да покажемо свету да знамо заједно да славимо најрадоснији хришћански празник – рекао је Бевиз.

Don`t copy text!