„Мој први смеч” у Башаиду: Гости мали одбојкаши из Клека и Лазарева

У оквиру пројекта „Одбојка зове – Мој први смеч”, Башаид и Основна школа „1. октобар“ били су  данас домаћини турнира за децу из овог нашег места те Лазарева и Клека, покрај Зрењанина.

– Овај пројекат покренут је у циљу омасовљења мушке одбојке, а током две протекле године учествовало је више од 2.500 дечака из 50 општина и градова. У Башаиду смо у узвратној посети, пре месец дана дечаци из Башаида били су у Зрењанину, а сада ћемо да видимо шта су дечаци после пет месеци научили – рекао је Зоран Олајић, координатор пројекта у име Одбојкашког савеза Србије.

Марко Терзин, председник Школског спортског савеза напоменуо је:

– Захвални смо Одбојкашком савезу Србије и Граду Кикинди, који су омогућили деци из Башаида да се баве одбојком, а овде је реч о школи одбојке која траје шест месеци, током којих се организују три тренинга недељно и бесплатна је. Ове године имамо укупно 600 дечака из 29 градова и општина Србије.

Председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов, додала је:

– Драго ми је када дођем у мању средину као што је Башаид који има талетовану децу која тако лепо играју одбојку, а овај пројекат који је Град Кикинда започео са ОСС прошле године је врло квалитетно урађен. Очекујем да ћемо моћи и у другим нашим селима да дечаке укљчимо у одбојку, а ми ћемо увек подржати такве пројекте па ћемо ове године имати и одбојкашки камп у Кикинди.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!