Меморијални стонотениски турнир Имру Кабоку у част

Руско Село домаћин је  првог  Меморијалног стонотениског турнира „Руско Село-Меморијал Кабок Имре“. Турнир је приређен у част преминулог  дугогодишњег председника МЗ Руско Село и члана Градског већа Имра Кабока који је један од оснивача стонотениског клуба „Чарнојевић“.

-Осим иницијативе за оснивање клуба, Имре Кабок помагао нам је све ове године. Посебно му је важан био рад са децом. Имамо четрдесетак деце, регистрованих играча, четири године били смо у првој лиги, а две играчице су и део репрезентације. Постижемо значајне и запажене резултате, а како много дугујемо Имру Кабоку одлучили смо се да организујемо турнир у његову част – рекао је Игор Радић, председник и тренер у Стонотениском клубу „Чарнојевић“.

Турнир, ком су присуствовали Кабокови супруга и син, отворио је градоначелник Никола Лукач.

-Имре Кабок био је мој пријатељ и сарадник. Увек се борио за своје  село, помагао је свима, имао је визију како треба да функционишу месне заједнице, као и на који начин развијати пољопривреду у граду – казао је Лукач – Борио се за своје село и своје Рускоселце. Сигуран сам да ће овај турнир постати препознатљив у наредним годинама и имати још више учесника.

Првом Меморијалном турниру присуствовали су и  Драган Пецарски, члан Градског већа и Шандор Талпаи, помоћник градоначелника.

-Имре Кабок пуно тога урадио је за Кикинду и Руско Село. Стонотенсери клуба „Чарнојевић“ имају завидне резултате иза којих стоји рад и труд. Огроман је успех, у малој средини, направити овакав клуб – напомену је Драган Пецарски.

На спортском такмичењу, у фискултурној сали ОШ „Глигорије Попов“,  учествује стотинак такмичара  свих узрасних категорија из Зрењанина, Ечке, Суботице и Новог Сада.

 

 

Don`t copy text!