Малишани украс „30. Змајевих дечијих игара“

Тродневна манифестација „Змајеве дечије игре“ завршена је са најслађим и најмлађим учесницима, децом из Предшколске установе „Драгољуб Удицки“ и Балетске школе. У част дечијег писца Јована Јовановића Змаја они су певали, играли, рецитовали, а подржали су их  познати дечији писци и ствараоци Пеђолино, Тоде Николетића, Душко Домановић, Бојана Ступар и Горан Новаков.

Најстарију и јубиларну, 30. манифестацију, отворила је заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски која је заједно са члановима Градског већа присуствовала централној приредби.

-Поносни смо што смо домаћини тридесетим „Змајевим дечијим играма“. Манифестација има своју вредност и зато и траје оволико. Намењена је деци уз сећање на поезију Јована Јовановића Змаја, без чијих стихова не може да се замисли одрастање и детињство. Он нас учи о љубави, пријатељству, племенитости, доброти, правим вредностима које треба усадити деци одмалена – истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Тања Ножица из Културног центра напомиње да је три деценије манифестације обележено мноштвом радионица и садржаја за децу.

-Чика Јова Змај први је дечији песник и најпознатији је његов стих „Деца су украс света“. Деца то заиста јесу и на нама је да их учимо правим вредностима које је Јован Јовановић Змај промовисао. Са његовим песмама  се сусрећу у најранијој доби, па све до старости. На нама је да одржимо традицију и да приближимо деци  најпознатијег писца – напоменула је Тања Ножица.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....