(ВИДЕО) Мали сајам спорта: Више од 300 малишана у игри

Други Мали сајам спорта у Кикинди, на коjeм се представљају клубови из града и наших села, отворио је данас у „Језеру” Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, а присутан је био и републички министар спорта Зоран Гајић, који је имао састанак у Градској кући с градоначелником Николом Лукачем, као и Дане Баста покрајински секретар за спорт и омладину.

– Кикинда је град спорта, историја вам је на високом нивоу и код вас сајам спорта може да буде сваки дан, а оволико деце која нису само доведена већ се по покретима види да су у систему тренинга нека уживају у сваком тренутку – рекао је Гајић.

Надовезао се Штефанек:

– Имамо одличну сарадњу са кикиндским Спортским савезом, а ваш град спорта улаже много новца у спортске делатности и увек су та средства оправдана. Овај 10. Мали сајам спорта а други код вас је један од најбоље организованих у целој Србији. Држава улаже много у спорт и док год буде тако биће и успеха и олимпијских медаља.

Лукач је закључио:

– Преко 70 клубова са више од 300 малишана овде треба да се, пре свега, играју спорта. Ова дивна прича у Кикинди граду спорта је остварена захваљујући Минстарству спорта, Спортском савезу и покрајинском секретаријату и хвала им на томе. Пуна трибина малишана који су дошли ово да виде такође је нешто лепо и можда баш данас многи од њих постану нови чланови ових наших клубова, а ова деца која су нам се на паркету хале представила можда једног дана буду и на великој сцени па да представљају не само Кикинду већ и државу и да у њихову част буде свирана химна Србије. На нама је да им створимо још боље услове у инфраструктури.

Don`t copy text!