„Мали матурантски плес“ у среду у дворишту Курије

Све је спремно за „Мали матуранстки плес“ у ком ће учествовати ученици четвртих разреда основних школа из града. У среду 7. јуна у 11. 30 сати у дворишту Курије ђаци ће показати шта су научили током године. Интересантно је да ће то бити фолклорне игре које су савладали на часовима физичког васпитања, а које су им пренели уметнички руководиоци и асистенти АДЗНМ „Гусле“, рекла је Магдалена Попов.

-Ово је завршница пројекта започетог пре годину дана у сарадњи са школама „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Ђура Јакшић“, „Јован Поповић“, „Вук Караџић“ и „Фејеш Клара“. Ове школске године четвртаци су учили фолклорне игре, препознатљиве за Србију. Од десетак игара, одабрали смо пет којим ће се представити на „Малом матурантском плесу“. Деца су радо прихватила и научила основне фолклорне обрасце. Ово је круна, пре свега, дечијег рада и сигурна сам да ће се овог плеса сећати до краја живота. Подршку у овом пројекту нам је пружио Град Кикинда – сазнајемо од Магдалене Попов.

Циљ је да деца науче више о културном наслеђу, али и традиционалним играма. Наша саговорница истакла је да ће у случају да падне киша „Мали матуранстки плес“ бити одржан у СЦ „Језеро“ у 13. 30 часова.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!