„Мали матурантски плес“ у среду у дворишту Курије

Све је спремно за „Мали матуранстки плес“ у ком ће учествовати ученици четвртих разреда основних школа из града. У среду 7. јуна у 11. 30 сати у дворишту Курије ђаци ће показати шта су научили током године. Интересантно је да ће то бити фолклорне игре које су савладали на часовима физичког васпитања, а које су им пренели уметнички руководиоци и асистенти АДЗНМ „Гусле“, рекла је Магдалена Попов.

-Ово је завршница пројекта започетог пре годину дана у сарадњи са школама „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Ђура Јакшић“, „Јован Поповић“, „Вук Караџић“ и „Фејеш Клара“. Ове школске године четвртаци су учили фолклорне игре, препознатљиве за Србију. Од десетак игара, одабрали смо пет којим ће се представити на „Малом матурантском плесу“. Деца су радо прихватила и научила основне фолклорне обрасце. Ово је круна, пре свега, дечијег рада и сигурна сам да ће се овог плеса сећати до краја живота. Подршку у овом пројекту нам је пружио Град Кикинда – сазнајемо од Магдалене Попов.

Циљ је да деца науче више о културном наслеђу, али и традиционалним играма. Наша саговорница истакла је да ће у случају да падне киша „Мали матуранстки плес“ бити одржан у СЦ „Језеро“ у 13. 30 часова.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....