Културни центар Кикинђанима приредио Гала вече „Ноћ музике“

Више од 140 музичких извођача Културног центра вечерас је наступило на Новогодишњем гала концерту под називом „Ноћ музике“. На сцени Народног позоришта наступили су: Хор и оркестар „Attendite!“, Дечији хор „Кикиндијанци“, и женска и дечија певачка група „Мелизми“.

Догађају су, у име Града, присуствовали заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски, председник Градске скупштине, Младен Богдан, и чланoви Градског већа,  Валентина Мицковски и Мирослав Дучић.

– Музиком испраћамо стару и идемо у сусрет новој години с надом да ће она бити још лепша и боља. Уживаћемо у прилици да гледамо музичке извођаче свих  генерација. Ово је и прилика да Културни центар, у једном музичком изразу, обједини све што су радили и за шта имају подршку свог Града – рекла је Дијана Јакшић Киурски.

В. д. директор Културног центра, Марко Марковљев, подсетио је да је последњи гала концерт био приређен 2019. године.

– Вечерас имамо веома богат програм различитих музичких жанрова, од класичне до филмске музике. Ова година била је изузетно добра за наш хор, али се надамо да ће бити још нових успеха и нових дестинација, да ћемо, са успехом,  представљати наш град и наш Културни центар.

Хор „Attendite!“, овенчан успесима и признањима у години за нама, пре два месеца добио је и подмладак, чему се у Културном центру посебно радују.

– Наш хор сазрева и расте – каже диригенткиња, проф. др Биљана Јеремић. – Протекле године коначно смо могли да певамо, отуд су и наши резултати бољи. Вечерас се први пут представља и Дечији хор „Кикиндијанци“ који има око 60 чланова. Деца су веома заинтересована, воле начин на који се ради. Наша идеја је да старије чланове Дечијег хора прикључујемо одраслима, да тако затворимо круг.

Вокална група Културног центра, „Мелизми“, за Гала концерт припремила је празнични програм.

– Концерт је круна нашег рада јер ми смо прави представници културе. Наша млађа певачка група, девојчице од седам до 13 година извешће песме из Баната, а ми ћемо публици понудити прави празнични репертоар и песме у рок-жанру – изјавила је оснивачица групе, Биљана Мандић.

На Гала вечери у Позоришту вечерас су били испуњени и сцена и гледалиште у којем није било довољно места за све који су желели да, у најлепшем маниру, уз музику и изванредне извођаче пођу у сусрет новој, 2023. години, поносни на своје талентоване и успешне суграђане и на свој град.

Don`t copy text!