Крај прославе Дана школе: сви гимназијски таленти у „Бриљантину“ на сцени

Финале средњошколских дана и завршетак школске године и прославе Дана Гимназије, односно манифестације „Дани Душана Васиљева“, обележила је, у Народном позоришту вечерас изведена премијера мјузикла „Гимназијски Бриљантин“.

Гимназијалци, у највећем броју матуранти, припремали су осавремењени сценски приказ култног филма, вођени професорицом информатике, Снежаном Замуровић која потписује режију четвртог, овога пута, каже, мало друкчијег мјузикла.

– Била сам дете када је „Бриљантин“ стигао код нас. Морали смо да га прилагодимо, има свих музичких жанрова, много плеса и добрих гласова – каже професорица Замуровић. – На сцени је 20 учесника, дошла је цела школа на премијеру, па се надам да ћемо добити још један термин у Позоришту, да одиграмо репризу.

Главну мушку улогу, Денија Зука, тумачи Филип Лудајић, који већ има сценско искуство прошлогодишњег мјузикла.

– Припремали смо се четири месеца – каже Филип. – Мјузик доста личи на филм, али га разлике чине савременим.

Филипову партнерку, Сенди Олсон, игра Андријана Зобеница

– То ми је један од омиљених филмова, ја сам предложила да се управо „Grease“ постави на сцену. Сви смо се пронашли у једној ствари – љубави према музици, сцени и стварању – каже Андријана, иначе вокал групе „Roy“.

Премијери је, у име Градске управе, присуствовала Валентина Мицковски, чланица Градског већа за културу и образовање.

– Ово је диван начин да завршимо програме „Дана Душана Васиљева“ – рекла је Мицковска. – Гимназијалци нас увек обрадују својом креативношћу. Драго ми је што су одабрали овај филм јер сажима најважнију вредност – љубав, која је  покретач свега.

Директорица Мирјана Дражић нагласила је да у представи играју и млађи ученици Гимназије.

– Мјузикл је већ постао наша традиција – четврти пут презентујемо могућности и таленте наших ученика – истакла је директорица. – Ово је, такође, за професоре, враћање у младост и право надахнуће. Вечерас завршавамо обележавање 166 година постојања Гимназије.

У кикиндској Гимназији „Душан Васиљев“ ове године матурираће 86 ученика, али је први разред, уписало 111 ђака. Школска година за матуранте завршава се 24. маја.

С. В. О.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!