Кошаркашки Меморијал: Сећање на Јовану Којић – седми пут

Седми пут делатници из Спортске организације женске кикиндске кошарке, заправо женског кошаркашког клуба из нашега града, уприличили су Меморијал „Јована Којић”, у знак сећања на трагично преминулу некадашњу кошаркашицу њиховог спортског колектива.

Ове године у дворани „Језеро” окупило се стотинак девојчица, осим наших кикиндских још и из: Спартака (Суботица), Академца (Српска Црња) и Војводине (Ново Милошево). Играју данас екипе по једноструком бод систему, свака против сваке, а на крају програма предвиђен је и ревијални меч између првих екипа Кикинђанки и Суботичанки.

Меморијал је отворила Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде, а Мирјана Мићић, председница СОЖКК, рекла је:

– Све екипе које смо позвали, одазвале су се са задовољством и због тога нам је посебно драго, а све у жељи и нади да наша деца могу и морају да се усмере ка здравим стиловима живота.

Драган Пецарски, градски већник за спорт и омладину, додао је:

– Осећања су помешана, успомена је ово на трагично преминулу Јовану, а све је ове године, након београдске школске трагедије, још и више тужно. Истовремено, нама из локалне управе, афирмација оваквих спортских догађаја представља императив. Подржавамо иначе све здрава усмерења, то је пре свега спорт, а акценат стваљамо на ове најмлађе узрасте, јер већ од најранијег доба морамо усадити младима спортски стил живота.  

Don`t copy text!