Kонцертом за суграђане „Гусле“ прослављају славу

Свечаним Сретењским концертом чланови АДЗНМ „Гусле“ обележиће своју славу и државни празник. Из овог друштва позивају суграђане да заједно са њима прославе Сретење Господње у четвртак, 15. фебруара у 17.30 сати у Народном позоришту. На концерту ће наступити извођачки ансамбл,  хор „Корнелије Станковић“ и Велики народни оркестар.

-Овим концертом наше друштво завршава 147. и почиње 148. концертну сезону. У наредној години очекује нас пуно посла око припрема обележавања 150-то годишњице постојања и рада друштва основаног 1876. године – рекао је Игор Попов, уметнички руководилац.

Након концерта, како и доликује, у просторијама „Гусала“ биће организовано обредно резање славског колача уз свештенство,кума славе и чланове и пријатеље друштва. Кум је наредну годину преузео Борко Јоргован, потпредседник Савеза Срба у Румунији и председник српског Културно-уметничког друштва „Плави делија“ из Великог Сентпетера.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!