Кикиндски предшколци најбољи амбасадори Града

Деца из Предшколске установе “Драгољуб Удицки” из Кикинде на jединствен и себи својствен начин позвали су  све да посете “Дане лудаје”. Око 500 костимираних малишана из 18 вртића и 50 њихових другара из вртића са Вождовца и Чукарице показало је праву лепоту кикиндске манифестације. Карневалску поворку пратили су мажореткиње добошари и акробате на штулама.

Обучени у костиме од плодова јесени предшколци су поносно прошетали Градским тргом.

-Никада више малишана није учествовало у карневалској поворци и сви они су на понос својих родитеља, наше установе, града. Хвала мама и бакама које су се потрудиле да костими буду савршени. Наши гости, деца и васпитачи из два београдска вртића, су одушевљени. Наши другари из Чукарице донели су нам органске тикве које су узгајали специјално за „Дане лудаје“ – истакла је директорица ПУ „Драгољуб Удицки Кристина Дрљић.

Малишане маскиране у лудаје, принцезе, пирате, сунцокрете, каубоје, индијанце, бабароге, испред Градске куће  дочкао је градоначелник Никола Лукач са својим сарадницима, а они су  га позвали су га на свој Киндербал у дворишту Курије.

 

Предшколци су најлепши амбасадори града и најбољи промотери „Дана лудаје“, истакла је чланица Градског већа Велнтина Мицковски.

-Више од 500 малишана позвало је на „Дане лудаје“ све Кикинђане, али и госте. Ово је један од најлепших сегмената наше манифестације у којој је до сада учествовало небројајно деце – напоменула је Валентина Мицковски.

Поред чланова позоришта „Лане“, журку малишана обогатили су и циркусанти. Са њима је било седамдесетак васпитача, сараданика, запослених у Предшколској установи који су се побринули да Киндербал употпуности успе.

 

Don`t copy text!