Кикинда међу најтоплијим градовима: Март са највишим температурама од 1952.

Након што је протекли фебруар у Србији био  најтоплији у историји мерења и најсушнији у последње 74 године, према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, а највеће одступање од нормале забележено је у Кикинди и Београду, где је било 7,4 степена топлије, РХМЗ објавио је званично саопштење  у ком се наводи да је март 2024. године проглашен најтоплијим мартом икада у Србији од 1952. године!

Најтоплији март у историји мерења је у Кикинди, на Палићу, у Сомбору, Новом Саду, Зрењанину, Банатском Карловцу, Лозници, Сремској Митровици, Ваљеву, Београду, Смедеревској Паланци, Великом Градишту и Ћуприји, наводи се у саопштењу РХМЗ-а.

После сунчаног викенда, од понедељка ће температура бити изнад просека за ово доба године, можемо слободно да кажемо да ћемо се „кувати“ на 32 степена.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!