Кикинда екипно најбоља на окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“

У Кикинди су се данас старији основци из читавог округа, најбоље рангирани на општинским и градском нивоу, надметали у познавању саобраћајних прописа и вожњи бицикла на полигону. Домаћин 54. такмичења „Шта знаш о саобраћају“ била је ОШ „Фејеш Клара“. Учествовало је 48 основаца.

Екипно, најбољи су били ученици из Кикинде. Другопласирани су основци из Аде, док су треће место заузели ђаци из Кањиже.

У Б категорији (узраст од 10 до 12 година), међу девојчицама, најбоља је била Јелена Чворак из ОШ „Васа Стајић“ из Мокрина. Берец Хелга из ОШ „Новак Радонић“ из Мола заузела је друго, а Јана Ињац из ОШ „Вук Караџић“ из Кикинде, треће место.

Међу дечацима, у овој категорији, победнички пехар припао је Арону Салаију из Сенте, из школе „Турзо Лајош“. Другопласирани је Едвин Берта, ученик ОШ „Каролина Карас“ из Хоргоша. Треће место заузео је Виктор Нађ из школе „Серво Михаљ“ у Падеју“.

Гордана Ристић из школе „Васа Стајић“ из Мокрина била је најбоља у Ц категорији (узраст 13 година и старији) – девојчице. Антониа Бицок и Адриен Тот из ОШ „Чех Карољ“ из Аде заузеле су друго, односно треће место.

Из исте школе је и победник Ц категорије – дечаци, Ромео Ердељи. Доминик Бате из ОШ „Каролина Карас“ из Хоргоша био је други. Као трећепласирани, такмичење је завршио Матеја Радивојша из школе „Вук Кaраџић“ из Кикинде.

Најбољи такмичари награђени су бициклима и представљаће Округ на Републичком такмичењу у Београду, крајем маја.

Don`t copy text!