Кикинда део покрајинског пројекта – у мају првенство у баскету три пута три за основце

У Кикинди ће, крајем маја, бити одржано школско првенство у баскету три пута три у којем ће се такмичити екипе из основних школа са територије града. Тим поводом, данас су, у Градској кући у Кикинди радни састанак са Браниславом Тешићем, председником Савеза за школски спорт Војводине, одржали Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину, Јелена Крвопић, координатор за школски спорт и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Града.

– Пројекат је део посебног програма Савеза за школски спорт Војводине. Колеге из Кикинде ће преузети организацију и веома ми је драго што смо остварили ову сарадњу – рекао је Тешић.

Драган Пецарски истакао је значај оваквих спортских догађаја у граду.

– Изузетна је част што смо добили овакав пројекат од Покрајине. Кикинда је град спорта, школски спорт је код нас веома добро развијен. Потрудићемо се да будемо добри домаћини.

Једнодневним првенством Кикинде биће обухваћени сви ученици и ученице са територије града.

– Окупићемо све основце, свака основна школа требало би да има своје екипе. Ово је велика манифестације и додатна спортска активност за све ученике. Надам се да ћемо уживати у том дану – рекла је Јелена Крвопић.

Такмичења, која су део покрајинског првенства, највероватније ће бити одржана у дворишту Основне школе „Вук Караџић“.

Don`t copy text!