Јованов: Опозиција иде у борбу за сопствене позиције

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је поводом данашњег састанка са Мисијом ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДХИР) да држава сарађује са њима од 2019. године и да је велики број препорука реализован, додајући да СНС нема разлога да било шта крије и да широм отвара врата сваком ко жели да прати изборни процес у Србији.

На питање о чему је било речи на састанку са представницима ОДХИР-а, Јованов је рекао да су разговарали о околностима у којима се избори у Србији одржавају и поручио да је Српска напредна странка увек била отворена за сарадњу по том питању, те да је усвојен велики број препорука.

„Неке препоруке које, нажалост, нисмо успели да реализујемо, нисмо реализовали због тога што је то тражила опозиција, а онда после дођу критике како нисмо реализовали ово или оно. Сарадња са (ОДХИР-ом) добро тече, влада има тело које се бави реализацијом тих задатака које смо добили, а Српска напредна странка апсолутно нема разлога да било шта крије, широм отварамо врата сваком ко жели да прати изборни процес у Србији, све што желе да виде биће им доступно“, рекао је Јованов за Танјуг.

Јованов је истакао да је СНС сигурна у подршку политици председника Александра Вучића коју дају грађани, те додао да они који немају подршку грађана, траже изговоре за своје неуспехе.

„Тако да у том контексту ми смо мирни и чекамо суд грађана“, истакао је Јованов.

На питање да ли ће се мењати изборни услови до избора који би требало да буду одржани 17. децембра, те да је шефица посланичке групе Социјалистичке партије Србије Снежана Пауновић јуче оценила да треба вратити цензус на пет одсто, Јованов је изнео став да је 14 дана пре расписивања избора депласирано да се о томе говори.

„Моја поштована колегиница је и потпредседница Скупштине Србије. Ја нисам сигуран да ми такву иницијативу имамо негде у скупштинском материјалу у претходних годину дана. И сад отварати ту тему, мислим да је мало касно, али је увек добро да чујемо и такве ствари. И грађани ту имају различите ставове“, рекао је Јованов.

Каже да је смањење цензуса донело и неке предности.

„Можемо да кажемо, после свега што смо видели, да не бисмо знали много тога о представницима опозиционих странака да нису имали прилику да дођу под те сјајне рефлекторе велике позорнице и да видимо колико ту нема ни политике, колико ту нема аргумента, колико ту нема ничега за грађане. Иду само у борбу за сопствене позиције“, рекао је Јованов и додао да враћање цензуса није била тема разговора са представницима ОДХИР-а.

Јованов је поручио да су у неком наредном периоду, ако буде било некаквих предлога, спремни да разговарају и на ту тему, као и на све друге.

(sns.org.rs)

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!