Joвана Карић, ученица ОШ „Свети Сава“освојила три награде на републичким такмичењима

Јована Карић, ученица осмог разреда ОШ „Свети Сава“ освојила је три награде на три различита републичка такмичења. Прво место освојила је из хемије, на такмичењу одржаном на Природно математичком факултету у Нишу, и тако успела да поново прошлогодишњи успех. Из физике је, такође на републичком такмичењу, освојила друго место, а из биологије треће и све то у свега два викенда.

-Пресрећна сам јер нисам очекивала да ћу успети да будем у прва три места на сва три такмичења. Како су се одржала једно за другим било је бојазни да ли ћу све што се од мене тражи успети да урадим тачно. У припремама су ми помогли наставници Лела Војводић из хемије, Марија Поповић из физике и Немања Божовић из биологије. Није било лако, али уз добру организацију и одличну подршку све се може – истакла је Јована.

Да би стигла до државног такмичења млада суграђанка морала је да буде најбоља најпре на општинском нивоу које је одржано у марту, потом на окружном и на крају се пласирала међу најбоље у Републици.

-И поред пуно времена проведеног у учењу имала сам могућности да се посветим хобијима и дружењу. Читала сам, цртала и писала песме. Иако се многи зачуде када им то кажем, јер им је неспојиво са природним наукама, волим стихове и риме – напомиње наша саговорница.

Без обзира на љубав према писаној речи, Јована планира да упише Пету београдску гимназију, како би била део специјализованог одељења за хемију и биологију. Очекује да ће јој награде помоћи у њеној намери да буде ученица ове средње школе. Полагаће пријемни и у Гимназији „Душан Васиљев“, природни смер.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!