Јевто Јарчевић, тренер шампиона ОФК Кикинде, опраштајући се од клуба има поруку: Стуб целе приче био је Миленко Јованов

Сјајна сезона, проткана клупским рекордима, гледајући наравно новију историју у ранговима испод савезних, остала је за ОФК Кикиндом, а све с ауторским потписом тренера Јевте Јарчевића. Као спортски бренд северног Баната, клуб с Градског стадиона имао је обавезу да у покрајинском рангу плени пажњу, а самим тиме и да истакне жељу за експресним повратком у друштво српсколигаша, напомиње стручњак, који, и поред успеха, најављује растанак с клубом.

– Иако управа клуба није поставила императив пласмана у Српску лигу, јасно нам је било да то јесте амбиција и ми из стручног штаба, а нарочито играчи, учинили су све за коначан успех. Управа је дала две основне инструкције: да у екипи буде много младих играча и да се сваки бод заслужи и избори искључиво на терену. То је на крају и био најјачи утисак сезоне. Поштено смо, самостално без трунке било какве врсте помоћи и доминантно освојили титулу – каже Јарчевић.

У ОФК Кикинди јасно је постављена хијерахија, али Јарчевић, ипак, као најбитнију, истиче једну чињеницу.

– Стуб целе приче био је народни посланик Миленко Јованов. Због њега сам и дошао пре 15 месеци да помогнем клубу да се врати у Српску лигу и тако сам се опет нашао у тренерским водама. Не само што Јованов има најбоље намере, већ се и разуме у фудбал. Простора за напредак, наравно, увек има и надам се да ћемо сви заједно уживати у игри ОФК Кикинде у наредној сезони Српске лиге. Много сам се потрошио и потребан ми је предах, али ћу, колико ми време буде дозвољавало, пратити екипу и бити веран навијач. Већ сада, мноштво младих играча из београдских клубова, распитују се како је у ОФК Кикинди. Кажем им да је клуб стабилан и може бити добра одскочна даска за потпуну афирмацију.

Паралелно с тренерским послом, био је Јарчевић ангажован и у менаџерским водама.

– Сада ћу се у потпуности посветити том свом примарном послу, ангажован сам у једној румунској агенцији, скаутинг и менаџерски послови, биће ми приоритети, иако имам и тренерских понуда па је могуће да преузмем једну екипу која има предност у односу на све остале и одлуку ћу донети наредних дана. На крају, захваљујем се ОФК Кикинди као клубу, а посебно играчима и малобројним навијачима на сјајној сарадњи. Било је успона и падова, али живели смо као породица током минулих 15 месеци и овај период живота остаће ми заувек у лепом сећању, поготово што је и такмичарски циљ испуњен – закључује Јарчевић.

ЂУКИЋ: Сложни у свлачионици

Капитен Небојша Ђукић каже да екипа, коју је на терену предводио, није бежала од одговорности ни пре почетка борби за бодови.

– Одмах смо у изјавама на старту, рекли да се враћамо у Српску лигу. Имали смо подршку управе, а стручни штаб уливао нам је сигурност да ћемо успети. Били смо сложни, проблем нисмо имали у свлачионици, а импресиван начин на који смо ушли у лигу, за посебну је причу – резимира Ђукић.

ВУКОБРАТ: Темељи су били добри

Спортски директор Марко Вукобрат вели да је летос постављен добар темељ.

– Након испадања из Српске лиге оформили смо тим којег је чинило 90 одсто играча из Кикинде. То је већ био добар темељ. Екипа је била млада и без притиска да се мора вратити у виши ранг, али глад за победом била је видљива у свакој утакмици. Организација је била најбоља могућа, стручни штаб и играчи на највишем нивоу и заслужено смо опет ту где јесмо. Наравно, велика је разлика између Српске и Војвођанске лиге, свесни смо тога и морамо унапредити сваки сегмент у клубу. У том случају имаћемо и мирну и стабилну сезону у српсколигашком рангу – јасан је Вукобрат.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....