Јединица цивилне заштите спремна за реаговање у ванредним ситуацијама

Јединици цивилне заштите уручена је вредна опрема. Како је вод недавно формиран донација ће помоћи да припадници ове јединице буду опремљени, али и да се додатно едукују.

-Одавно постоји идеја да се на територији Града формира јединица цивилне заштите и недавно је спроведена у дело. У времену у ком живимо честе су поплаве, земљотреси, пожари, тако да се увидела потреба да постоји вод који ће у сваком моменту бити на располагању уколико дође до било какве ванредне ситуације. Потребе су велике, али сам сигуран да ћемо уз помоћ локалне самоуправе бити  спремни за све ненадане ситуације – рекао је Дејан Јакшић, командир вода цивилне заштите за опште намене.

Поменута Јединица добила је агрегат, моторне тестере, потапајуће пумпе и мноштво додатне опреме попут мегафона, рефлектора, маказа за метал потребне за  свакодневни рад.

-Новоформираној Јединици цивилне заштите купљени су апарати и недостајућа опрема у вредности од пола милиона динара. На овај начин припадници постају оперативни и безбедност свих грађана на овај начин је унапређена – додао је члан Градског већа Небојша Јованов.

Јединица цивилне заштите сачињена је од добровољних ватрогасаца који су се показали као најбољи. Они су већ обучени за гашење пожара и спашавање, а у наредном периоду биће и додатно оспособљени за уже специјалности.

Don`t copy text!