Измештено 870 миграната са територије Кикинде, Суботице, Пирота и Сомбора

Помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, након изјаве председника Републике Aлександра Вучића, а на основу наредбе министра унутрашњих послова, предузели опсежне мере у петак и суботу у спречавању илегалне миграције. у овим акцијама открила је и дислоцирала 870 миграната на подручју Кикинде ,Суботице, Пирота, и Сомбора, речено је у МУП-у.

Овом приликом пронађене су четири аутоматске пушке, четири пиштоља, одређена количина наркотичких средстава. Контролисано је 11.200 возила, 15.600 лица је легитимисано.

Такође је у акцији је пронађено 28 мобилних телефона који ће даље бити предмет вештачења“, навео је Луковић, саопштено је из МУП-а. Луковић је нагласио да ће припадници МУП-а дати све од себе се ситуација разреши и да грађани живе што мирније и сигурније.

-Хоћу да поручим грађанима Србије, а посебно грађанима на териротији Суботице, Пирота, Сомбора и Кикинде да се осећају безбрижно и сигурно, да ће припадници МУП-а дати све од себе да се ова ситуација разреши и да они живе што мирније и што сигурније“, истакао је је Луковић и додао да грађани треба да имају поверење у припаднике Министарства унутрашњеих послова.

У овим акцијама учествује неколико стотина припадника МУП – САЈ, Жандармерије, Интервентне јединице полиције, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управе граничне полиције, УКП, Управе за технику, као и подручних полицијских управа, са свом расположивом техником.

Don`t copy text!