Изградња ритејл парка „НЕСТ“ почиње у октобру

Наш град ускоро добија велики и модеран тржни центар са трговинама, локалима, великим паркингом и угоститељским објектима. На месту на којем је, пре 23 године, започета изградња станова за младе брачне парове, за неколико месеци чешка фирма започеће изградњу првог ритејл парка у Кикинди.

Уговор о продаји 5.350 метара квадратних земљишта у Микронасељу потписан је данас у кабинету градоначелника између првог човека града Николе Лукача и директорице компаније „РЦ Јуроп“ за Србију, Бојане Кољеншић.

Земљиште је откупљено за 33 милиона динара, а будући инвеститори су са представницима Града обишли локацију на углу улица Јована Јовановића Змаја и Михајла Пупина, на којој ће се налазити ритејл парк „Нест“.

– У ритејл парк у Кикинди уложићемо шест милиона евра. Имаће 14 локала, запошљаваће 100 радника и на располагању ће бити 100 паркинг места. Изградња ће почети у првој половини октобра и планирамо да се заврши јуна следеће године, када ће ритејл парк бити отворен. Кикинда заслужује да има овакав комплекс, а како смо у вашем граду видели потенцијал, решили смо да будемо инвеститори – рекла је Бојана Кољеншић.

Као и сваки ритејл парк чешке фирме „РЦ Јуроп“ у Србији, и кикиндски ће имати и ресторане, кафиће, игралиште за децу, а у локалима ће бити домаћи и међународни закупци. Инвеститор је у обавези да уклони постојећу бетонску конструкцију која је била ругло овог дела града.

Компанија „РЦ Јуроп“ се, пре неколико година, интересовала за изградњу тржног центра, рекао је Лукач.

– Наши суграђани у анкетама константно истичу да граду недостаје тржни центар који ће бити и место окупљања. Озбиљност инвеститора говори у прилог томе да ћемо, за годину дана, на овој локацији имати изграђен леп, функционалан и модеран ритејл парк. Град ће у потпуности подржати ову изградњу која ће допринети да имамо нови садржај у нашој средини и да град оживи. Покушаћемо да још боље инфраструктурно уредимо овај део града и да, следећи пример ове компаније, у Кикинду дође још инвеститора – истакао је Лукач.

Компанија “РЦ Jurop” у Србији послује већ девет година, током којих је изградила тржне центре у Вршцу, Обреновцу, Краљеву и Ужицу. Ширењем свог пословања истиче се као кључни инвеститор на ритејл тржишту у Србији, при чему ће и будуће пословне подухвате, како најављују, реализовати у сарадњи са главним трговинским партнерима, као што су фирме ЛИДЛ Србија, Делхазе, ЛЦ Ваикики, Њујоркер, ЈИСК, Даихман, Тако, Интерспорт, Спорт вижн, Форма идеале, ДМ дрогерије, БЕНУ апотека и друге.

Don`t copy text!