Исплата јануарских пензија почиње 2. фебруара, стиже повишица од 14,8 одсто

Према календару исплата који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), јануарске пензије ће прво добити корисници из категорије самосталних делатности и то у петак, 2. фебруара.

Тада почиње исплата за све самосталце, дакле и оне који пензије примају преко текућих рачуна и оне који примања добијају на кућним адресама или их подижу на поштанским шалтерима.

Четири дана касније, у уторак, 6. фебруара, почеће исплата за војне и пољопривредне пензионере, без обзира на то за који начин исплате су се определили.

Као и обично, пензије ће последњи добити корисници из категорије запослених, па ће за оне који примања добијају преко текућих рачуна исплата почети у четвртак, 8. фебруара, а за остале у суботу, 10. фебруара.

Са јануарским чеком пензионерима стиже повишица од 14,8 одсто а будући да је просечна пензија за децембар износила 39.850 динара, просечна јануарска пензија ће износити око 45.747 динара.

(Извор: РТВ)

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!