Инфо дан Креативне Европе у Кикинди

Деск Креативна Европа Србија, организација која у нашој земљи спроводи програм Европске уније за финансијску подршку установама и организацијама у области културе, одржаће сутра (среда, 18. октобар) у Кикинди Инфо дан.

У сарадњи са Центром „Тера“ биће представљени позиви за конкурисање културним установама, организацијама и удружењима. Учесници ће имати прилику да размене идеје за потенцијалне пројекте, говориће се о примерима добре праксе и о будућим сарадњама.

Инфо дан биће одржан у Атељеу „Тере“, у Данила Косића бб, од 10 сати и улазак је бесплатан.

Креативна Европа је главни програм Европске уније којим се промовишу и подржавају европска културна, језичка разноликост и наслеђе и унапређују компетитивност и економски потенцијал културних, а нарочито аудиовизуелних делатности.

Актуелни програм располаже буџетом од 2,44 милијарде евра. Подељен је у три потпрограма – Култура, који покрива све области културе и уметности, изузев аудиовизуелних делатности које покрива потпрограм Медиа, и Међусекторско повезивање које омогућава сарадњу између различитих креативних области, покривајући, између осталог, и област информисања и медија.

Тренутно је у оквиру програма доступно више прилика за конкурисање, којима се подржавају посебне области, теме или типови активности.

Don`t copy text!