Хусеин Мемић: Још 100.000 туристичких ваучера доступно од 30. маја

БЕОГРАД – Министар туризма и омладине Хусеин Мемић најавио је да од следећег уторка, 30. маја почиње пријава грађана за нових 100.000 туристичких ваучера у износу од 5.000 динара.

„Услед највећег до сада интересовања грађана за субвенционисани вид одмора у нашој земљи, Влада Србије је обезбедила 500 милиона динара за нову серију ваучера, рекао је Мемић за Танјуг.

Он је истакао да ће ваучери бити подељени под истим условима као и на почетку године, када је у рекордном року подељено свих 100.000.

Он је указао да грађани који су у 2023. години већ добили ваучер, не могу да подносе пријаве за нове ваучере.

Мемић је позвао грађане да, поред Сокобање, Врњачке бање и Златибора, које су традиционално најтраженије дестинације, свој одмор проведу у око 4.200 угоститељских објеката широм земље, што је рекордан број угоститеља у систему ваучера до сада.

„Ваучери су више него било која друга мера државе допринели развоју домаћег туризма“, оценио је министар.

Како је објаснио, од 2015. године, од када је овај систем уведен, до 2022. године, број домаћих туриста је повећан са 1,3 милиона на више од 2 милиона, закључио је Мемић.

(РТ Војводине/Танјуг)

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!