Гусани Црвени Миодрага Трнића и Жућко Лазара Адамова Билте у финалу овогодишњег Светског првенства

Прошлогодишњи победник лиге двогодаца Жућко власника Лазара Адамова Билте млађег и  гусан Црвени Миодрага Трнића финалисти су лиге сениора 38. Светског првенства у надметању гускова. Оба гуска показала су срчаност и жељу за победом и успели да уђу у завршницу такмичења.

У категорији двогодишњака финале су обезбедили гусак Александра Адамова и гусан  Данијела Огњенова. Међу једногодишњацима најбољи су се показали гусани Милана Дражића и Живице Терзића. Добро утренирани и у пратњи верних пратиља бели „гладијатори“ дали су све од себе да се нађу у финалном делу овогодишњег првенства.

Борбе за финале нису разочарале велики број гледалаца и љубитеља белих „гладијатора“, а очекивања су да ће тако бити и у последњем колу.

-Финале ће бити одржано у недељу, 25. фебруара. Програм почиње у 10 сати и поред финалних надметања у све три категорије присутни ће моћи да уживају у ревијалним такмичењима. Како се финале увек одржава на средокраћи места становања сениорских финалиста, оно ће бити организовано у улици Милана Маленчића, а преостаје да се премери где је тачно пола пута – сазнајемо од Живице Терзића, председника удружења „Бело перо“, организатора јединственог надметања.

Ове године надметања су почела 16. децембра и учествовало је више од 140 гусана у све три категорије међу којима је највише једногодишњака.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!