Грејна сезона у пуном обиму зависи од спољне температуре, све спремно за почетак

У ЈП „Топлана“ у току су такозване функционалне, хладне пробе, а сутра, 12. и прекосутра, 13. октобра, биће урађене и топле пробе система као припрема за предстојећу грејну сезону. У четртак ће топле пробе бити у котларници Центар и у Банатском Великом Селу, а у петак у Микронасељу, Хајдук Вељковој и котларници у улици Светозара Милетића, истакао је в.д. директор ЈП „Топлана“ Душан Марјановић.

-Спремни смо за почетак нове грејне сезоне, а када ће она почети у пуном обиму зависи од спољне температуре. Подсетићу да смо прошле године са грејањем почели 1. новембра. Према најавама које имамо у понедељак се очекује пад температуре тако да ћемо у недељу покренути систем. Употпуности ћемо испоштовати градску одлуку везну за даљинско грејање – рекао је Марјановић.

Цена даљинског грејања за кориснике који га плаћају по квадрату увећана је 15,55, а за оне који плаћају по утрошку 16,97 процената. Нове цене биће исказане на новембарском рачуну који корисници добијају у децембру.

-Више пута поскупели су природни гас и електрична енергија од претходне грејне сезоне тако дс је било неминовно да и грејање поскупи. За стан од 60 квадрата рачун у грејној сезони пре поскупљења био је 12.030 динара, а са поскупљењем он ће изности 13.900 динара – појаснио је наш саговорник и додао да је настављен позитиван тренд прикључења нових корисника тако да „Топлана“ има нешто више од 3.100 корисника даљинског грејања.

Током лета саниран је део дотрајале топловодне мреже у Микронасељу и у центру на више локација, а замењена је и дотрајала опрема и вентили. За наредни период измењен је инвестициони план и очекивању су да ће до краја године бити завршен пројекат за санацију котларнице Центар.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....