Градоначелник Лукач на полагању камена темељца за „Осмех Војводине”

Симболичним полагањем камена темељца, важном догађају ком је присуствовао и Никола Лукач, градоначелник Кикинде, данас је званично почела изградња „Осмеха Војводине“.

Брза саобраћајница, од Бачког Брега до Српске Црње, под називом „Осмех Војводине“ подразумева пут дужине 186 километара, који ће повезати Бачки Брег, односно гранични прелаз са Мађарском, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови и Стари Бечеј, Кикинду, Српску Црњу и Наково, односно границу са Румунијом.

Мађарски партнери ће радити ауто-пут ка Бачком Брегу, са мостом на Мохачу код Дунава, а румунски са своје стране аутопут ка Српској Црњи и то ће постати најбржа веза са Европом, што ће имати велики значај, како за Кикинду, Северни Банат, тако и за читав регион. Аутопут ће скратити дужину путовања за чак сат ипо, колико је сада потребно да би се прошло кроз пет насељених места, укупне дужине 35 километара.

Саобраћајница „Осмех Војводине“, која обилази ова места донеће бржи и безбеднији саобраћај, као и мању фреквентност возила кроз насељена места, што и јесте, поред безбедности, циљ овог великог пројекта. Такође, популарни „Смајли” значајно ће подићи инвестициони потенцијал овог дела земље.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!