Глумица Марта запрошена у току представе: принцеза је рекла „Да!“

Не само позориште, него и живот у најлепшем облику, догодили су се синоћ на даскама Дечијег позоришта „Лане“ у Кикинди. У току играња представе „Лепотица и звер“, глумицу Марту Катаи, на сцени је запросио њен младић Милан Попадић.

Марта игра принцезу, а представу су, како је то често и бивало, гледали њени родитељи, Милан, али, овога пута, и његови мама и тата. Сви су, осим принцезе и њене публике, знали шта ће се догодити.

На самом крају представе, када се изговара наравоученије да звер може да постане принц само ако је то права љубав, био је прави моменат који су изрежирали учесници „завере“ – Милан и сви глумци осим Марте, да се он појави на сцени. Клекнуо је испред своје принцезе и запросио ју је.

– Још у децембру сам решио да је запросим – каже Милан. – Већ смо испланирали да идемо на лето у Тунис, па сам прво хтео то да урадим тамо. Због прстена и могућих проблема на царини, одустао сам и решио да се договорим са њеним колегама из „Ланета“ и да просидбу изведем на сцени. Изашао сам на крају, као принц, уместо Александра Круља. Нисам осећао ноге када сам стао на сцену. Видео сам да се и она шокирала. Обоје смо били у шоку, једва сам јој ставио прстен на руку. У публици су све маме и тате плакале.

Марти, глумици „Ланета“, било је то, иначе, премијерно играње у овој представи, које су јој „аранжирале“ колеге управо због просидбе. Ипак, Марта је имала предосећај и то скоро потпуно тачан.

– Изгубила сам се кад сам видела Милана на сцени, нисам осећала под. Осећај је био диван, плакала сам од среће – прича Марта. – Иначе, пре тога сам два пута сањала како се он, уместо колеге Круља, појављује на сцени као принц. То сам и испричала и Милану и колегама у Позоришту и сви су били запрепашћени јер су већ били припремили ово изненађење и мислили су да их је неко одао. Међутим ја сам, једноставно, имала тај осећај, да је Милан мој принц.Марта, која има 22 године и већ дугогодишњи глумачки стаж, и осам година старији Милан, запослен у „Нафтагасу“, упознали су се на базену у његовом Банатском Великом Селу јула прошле године и од тада су заједно. Тунис, наравно, није отказан, кажу, а зна се и да ће венчање бити следеће године у августу, месецу у којем су обоје рођени.

Њихов догађај за памћење била је, колико се зна, прва просидба на позоришној сцени у Кикинди. Од општег одушевљења публике једва се чуло да је Марта рекла „Да“, али је то било јасно по њеној реакцији – и представа је завршена дивним почетком.

С. В. О.

Фото: ФБ страница Милана Попадића и Дечијег позоришта „Лане“

 

Don`t copy text!