ФСС мисли на клубове и у најнижим разредима: Лазетић у Башаиду и Тополи

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, и још неких домаћих клубова, интернационалац и државни репрезентативац Никола Лазетић, актуелни директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије, данас је с домаћинима: градоначелником Николом Лукачем, покрајинском посланицом Станиславом Хрњак и градским већником за спорт Драганом Пецарским, обишао башаидску Војводину и тополски Напредак, уручивши им по гарнитуру опреме и лопте.

– Одушевљен сам стадионом и тереном у Башаиду, скромније је све у Банатској Тополи, али такође дотерано, затегнуто… Заиста, само похвале иду на рачун локалних месних и вашој Градској управи. Мени је припала част да обилазим мање клубове по Србији и да скромним даровима покажемо да мислимо и на њих, али и да на тај начин широј јавности скренемо пажњу да и они постоје. Иначе, услови су, генерално, данас много бољи него некада и то сам рекао и овој деци која у сеоским клубовима тренирају. Ми смо осамдесетих година прошлог века у млађим селекцијама Звезде на тренинзима знали само за шљаку, а траву виђали само на утакмицама – рекао је Лазетић.

Зоран Сараволац, председник башаидске Војводине и тренер пионира, истакао је:

– Деца су данас везана за затворени простор и нове технологије и зато се ми трудимо да их извучемо и доведемо овде. Најважније су нам млађе категорије, а хвала ФСС, али и градоначелнику Лукачу и Градској управи и нашој Месној заједници. Свега овог не би било да није њих.

И Оскар Балинт, председник тополског Напретка, захвалио је гостима:

– Драго нам је што су од толико клубова баш нас одабрали и даривали, а ми планирамо да нашу школу фудбала ускоро укључимо у редовна такмичења.

Градоначелник Лукач закључио је:

– Задовољство нам је што смо угостили некадашњег врхунског играча, а желимо и да он а и сви путем медија виде како ови дивни људи воде рачуна о теренима, објектима и што је најважније о малишанима. Ова опрема коју је Никола Лазетић донео, значиће много клубовима, али још је важније да буде додатни мотим овим дечацима да вредно раде и да постану пре свега добри људи, а онда и фудбалери који ће можда кренути чак и Николиним стопама.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....