Фолклорци из Башаида одушевили на фестивалу у Сарајеву

Фолклорни ансамбл КУД „Башаид“ управо се вратио из Сарајева у којем су имали част да наступе на Међународном фестивалу фолклора „Autumn Fest“. Башаидски КУД боравио је у овом граду од 21. до 23. октобра на позив КУД „Илиџа“, са чијим ансамблом су се спријатељили овог лета на фестивалу у грчком Несебару. На сцени Мултимедијалног центра Илиџа наступило је, уз домаћине, седам ансамбала, од којих и четири из Београда и један из Болеча.
 
– Фестивал је ревијалног карактера, са око 250 учесника. Ми смо се представили са играма из Баната и доживели смо одушевљење публике и домаћина. Пријем је био изузетан, и договорили смо се и да наставимо сарадњу – каже секретарка КУД „Башаид“, Јасмина Мијаиловић.
 
Посебну захвалност, кажу у КУД-у, дугују Граду, на подршци и помоћи без које не би могли да отпутују на овај изузетан сусрет, у чему им је помогла и чланица Савета Месне заједнице Башаид, Анета Јанков. Како напомињу, део групе постали су и возачи „Аутопревоза“, којима су захвални на разумевању и одличној сарадњи са члановима ансамбла.
Don`t copy text!