Фестивал ауторског филма „Ноћи лудаје“

Први кикиндски фестивал ауторског филма „Ноћи Лудаје“ биће одржан у петак, 10. новембра у 19 сати у великој сали Позоришта „Лане“. Како истичу организатори, удружење „Нортворд“ и издавачка кућа „Црнословље“, жеља им је да провере да ли у нашем граду постоји интересовање за мало другачији приступ кратком филму.

Програм се састоји од ауторских филмова подељених у три сегментаи то кикиндски филмови, филмови из Србије који су постигли успех током ове године и издвојили се као најбоље из жанровског кратког филма, као и специјална пројекција првог српског „found footage“ хорор филма „Напрата“ у оквиру обележавања десетогодишњице од изласка, уз поздравно обраћање режисера Младена Милосављевића путем видео линка.

Поред пројекција, биће изложен и мањи део од преко 80 плаката хорор филмова из доба СФРЈ-а, са надом  да ће следеће године бити изложени сви плакате из приватне колекције новинара и музичара Норберта Ђерија. Намера је да се следеће године фестивал прошири на целодневно дешавање, уз радионицу филмске шминке, изложбе, трибине и друге пратеће активности.

Организатори позивају младе ствараоце из Кикинде да већ сада, без обзира на буџет, своје идеје пренесу на филм и пошаљу на crnoslovlje@gmail.com.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....