Европска недеља спорта: Школски спортски дан у Кикинди

Савез за школски спорт Србије, у сарадњи с Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта, а уз помоћ Школског спортског савеза Кикинде, организовао је данас, у дворишту ОШ „Вук Караџић”, Школски спортски дан у оквиру Европске недеље спорта, oкупили су се ученици шест градских основних школа, а отврању је присуствовао и градоначелник Никола Лукач са сарадницима, градским већницима Валентином Мицковски и Драганом Пецарским.

– Ово је још једна у низу акција где се популаризују здраве вредности, а то је спорт у Кикинди граду спорта. Деца треба да се друже и да се играју спорта од малих ногу, јер ће их спорт научити да буду бољи људи. Хвала свима, директорима школа и учитељима што су децу анимирали, јер нема ничег лепшег од дечјих осмеха када се деца баве спортом – реко је Лукач.

Надовезала се Јелена Крвопић, координторка за школски спорт у Кикинди:

– Припала ми је част да као координаторка у Кикинди, једном од четири града у Србији, учествујем у овом догађају под слоганом „Буди активан”. Спорт се везује за праве вредности, а учесници су  били укључени и у културно-историјске радионице. Спорт је једнако култура, а све то заједно једнако је здравим стиловима живота.

Don`t copy text!