Ево ко стоји иза ,, студената“ који предводе протесте у Београду

Дакле, немачким новцем финансирају се „активисти“ који предводе „студентске протесте“ у Београду, пише портал 24седам. 

Емилија Миленковић, Иван Бјелић, Никола Ристић. Ово троје младих често су виђена лица на протестима опозиционе листе „Србија против насиља“, а јуче су били у првом плану „студентског протеста“. Иако „нису студенти“, како су то сами рекли и подвукли на друштвеним мрежама и Иван и Никола.

А ко су онда заправо?

Иван Бјелић, који је јуче на „студентском протесту“ одржаном у Бирчаниновој улици је, како сам каже „добро друштво за протесте“. Поред тога је и члан Управног одбора Кровне организације младих Србије.

Иван Бјелић има и добру финансијску залеђину. Поред тога што је члан Управног одбора КОМС-а, Бјелић је и координатор организације „Форца Пожега“, која новац прима као пројекат фондова за евроинтеграције. Само за пројекат „Ка Европи – са зањем и сазнањем“ Форума цивилне акције ФОРЦА Пожега, предложен је буџет од 1.566.000 динара, према подацима Министарства за европске интеграције Републике Србије.

Емилија Миленковић још једна је „активисткиња“, такође чланица Управног одбора Кровне организације младих Србије. За разлику од Ивана, она у слободно време „руши родне баријере“, како наводи у свом опису на страници.

А шта је Кровна организација младих Србије, чија два члана Управног одбора активно предводе „студентске протесте“ (иако Иван сам каже да није студент).

У питању је невладина организација финансирана немачким парaма
Иста та НВО „Кровна организација младих Србије“ реализује и јутјуб канал „Хиљаду зато“:

– Канал Хиљаду Зато реализује Кровна организација младих Србије у оквиру програма „Yоунг Медиа – Медиа фор анд wитх yоунг пеопле“ (Медиј за и са младима), у сардњи са ДW Академие и уз подршку Немачког Савезног министарства за економски развој и сарадњу – наводи се у опису канала.
И ту долазимо до још једног активисте, који такође каже да није студент. Никола Ристић, који је на протесту испред РИК-а снимљен и током напада на члана РИК-а, један је од водитеља канала али и сарадник немачког Дојче велеа.


Дакле, немачким новцем финансирају се „активисти“ који предводе „студентске протесте“ у Београду.

Иван Бјелић – Ђиласов Робеспјер кога финасира и Немачка

Иван Бјелић је испред РИК-а уочен међу групом младих људи која је од Срђана Миливојевића и Александра Јовановића Ћуте тражила одговор на питање шта су даљи кораци, првог дана протеста.

Он је члан управног одбора КОМС-а, који финансира и Немачка. На сајту КОМС-а, они су представљени као кровна организација младих Србије (КОМС), као савез 111 удружења младих и за младе, који представља највише независно представничко тело младих у Србији.

Већ медијски препознатљив, млади демонстрант испред РИК-а Иван Бјелић има, дакле, добру финансијску основу. Бјелић је координатор организације „Форца Пожега“, која као НВО новац прима кроз пројекат фондова за евроинтеграције.

Ова организација је 2020. године приходовала 5.597.000 динара, док су њени укупни расходи износили 5.492.000 динара.

Наредне године, приходи су дуплирани, а прошле, 2022. године и утростручени у односу на 2020. годину, показује биланс АПР-а.

Само за пројекат „Ка Европи – са знањем и сазнањем“ Форума цивилне акције ФОРЦА Пожега, предложен је буџет од 1.566.000 динара, према подацима Министарства за европске интеграције Републике Србије.


Бијелић је такође познат као љубитељ оружја и насиља, што се може видети по његовим бројним објавама на друштвеним мрежама у којима се хвали тиме.

24седам

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!