ЕКСКЛУЗИВНО Здравко Чолић за Кикиндски: Дођите да пјевамо заједно

„Радујем се да се овог љета видимо и у Кикинди. Драги пријатељи, дођите да пјевамо заједно! Кикинда је мјесто на које се увек радо враћамо”-поручује легенда музичке сцене и највећа поп звезда региона уз чије ће ванвременске хитове и енергичан наступ публика имати прилику да ужива на предстојећим „Данима лудаје“.

Кикинђани добро памте спектакуларан трочасовни концерт легендарног Чоле на Старом језеру одржан  у мају 2008. године.  Они старији и његово гостовање раних осамдесетих у хали „Језеро“.

– Прошло је чак четрнаест година од нашег претходног сусрета и још памтимо колико је публика била весела и срдачна. Надамо се да ће нам и овога пута бити тако добар осјећај”, каже за Кикиндски музичка икона чије песме воле и певају све генерације.

– Мислим да се добре и искрене енергије увек препознају. Публика је увек та која цијени труд и када им се у потпуности дајете. Онда то уме и добро да награди, пажњом и љубављу која траје. То је најлепше у једној каријери и потврда да оно што радиш има смисла- констатује миљеник свих генерација који концертне дворане и стадионе, са истом страшћу, пуни већ пет деценија.

Током једне од најдуговечнијих музичких каријера на овим просторима, многим певачима био је и остао узор. Открива ко је био његов узор када је почињао?

– У време када сам почињао светски музички феномен били су Битлси. Логично, сви смо желели да будемо као они! Често сам свирао и пјевао њихову пјесму „Лејди Мадона“, чак сам и први хонорар зарадио наступајући уз ту пјесму. То је било једног 29. новембра 1967. године, у Баошићима, у Црној Гори.

Харизматични Чола јединствен је не само по музичком таленту, бриљантним наступима и сјајним хитовима, већ и по непосредности и шарму који публика препознаје и цени. У том маниру, за Кикиндски одговара на питање шта је за њега највеће признање у каријери?

– Не волим признања и награде, али се поносим осјећајем да људима могу да улепшам дан пјесмом или концертом. Зато сам истински најпоноснији на публику која ме прати и музику која живи, срећан због свих оних који долазе на моје концерте. Велики је тај генерацијски распон, и када сви у један глас пјевају заједно са мном пјесме, онда нема веће среће и осјећаја поноса. Вјерујем да ће тако бити и на концерту који нам слиједи у Кикинди и зато му се сви посебно радујемо”- поручује Чола пред незабораван музички спектакл који нас очекује наредне суботе.

Место и време знате. Градски трг у Кикинди, 17. септембар у 21 сат.

Фото (facebook/zdravkocolicofficial)

Don`t copy text!