Едукативна радионица и представљање књиге о кућним љубимцима у петак у КЦ

У Културном центру ће се у петак, 31. марта, одржати радионица за предшколце и представљање књиге на тему бриге о кућним љубимцима.

Едукацију о томе како бити одговоран власник кућног љубимца одржаће Бранка Живаљевић и Јелена Пантелић из ЈП „Кикинда“.

Специјални гост биће Љубица Ђурковић, ауторка књиге “Псећи дневник”. Програм почиње у 9 сати и 30 минута.

Циљ програма је да деца науче све о потребама кућних љубимаца и напуштених животиња и да на тај начин створе основе здравог односа са животињама током читавог живота. Такође, да усвоје вредности као што су одговорност, саосећање и поштовање према свим живим бићима и да науче да је одговорно власништво решење проблема напуштених паса.

Истог дана, од 17 сати, такође у Културном центру, Љубица Ђурковић ће одржати промоцију ове књиге.

Књига је намењена деци од пет до девет година, љубитељима паса, онима који већ имају кућног љубимца и онима који ће тек постати поносни власници. „Псећи дневник“ написао је  шеснаестогодишњи пас, малтезер Куци, а са псећег језика превела његова пријатељица (власница) Љубица Ђурковић, наводи се у најави.

На промоцији ће ауторка са публиком разговарати о кућним љубимцима, читати делове из дневника пса, певати, а они који одлуче да књигу те вечери понесу кући, добиће и специјални печат, односно потпис писца – пса.

Љубица је иначе дипломирани васпитач са петнаестогодишњим радним искуством и власник пса Куција. Рођена је у Шапцу 1983. године, ово јој је прва књига, а у припреми је и наставак „Псећег дневника“.

Don`t copy text!