Едукативна радионица и представљање књиге о кућним љубимцима у петак у КЦ

У Културном центру ће се у петак, 31. марта, одржати радионица за предшколце и представљање књиге на тему бриге о кућним љубимцима.

Едукацију о томе како бити одговоран власник кућног љубимца одржаће Бранка Живаљевић и Јелена Пантелић из ЈП „Кикинда“.

Специјални гост биће Љубица Ђурковић, ауторка књиге “Псећи дневник”. Програм почиње у 9 сати и 30 минута.

Циљ програма је да деца науче све о потребама кућних љубимаца и напуштених животиња и да на тај начин створе основе здравог односа са животињама током читавог живота. Такође, да усвоје вредности као што су одговорност, саосећање и поштовање према свим живим бићима и да науче да је одговорно власништво решење проблема напуштених паса.

Истог дана, од 17 сати, такође у Културном центру, Љубица Ђурковић ће одржати промоцију ове књиге.

Књига је намењена деци од пет до девет година, љубитељима паса, онима који већ имају кућног љубимца и онима који ће тек постати поносни власници. „Псећи дневник“ написао је  шеснаестогодишњи пас, малтезер Куци, а са псећег језика превела његова пријатељица (власница) Љубица Ђурковић, наводи се у најави.

На промоцији ће ауторка са публиком разговарати о кућним љубимцима, читати делове из дневника пса, певати, а они који одлуче да књигу те вечери понесу кући, добиће и специјални печат, односно потпис писца – пса.

Љубица је иначе дипломирани васпитач са петнаестогодишњим радним искуством и власник пса Куција. Рођена је у Шапцу 1983. године, ово јој је прва књига, а у припреми је и наставак „Псећег дневника“.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!