Душан Радовановић: Поносни смо због начина на који се ОФК Кикинда вратила у Српску лигу

Након победе на Градском стадиону над Омољичанима, три кола пре краја војвођанског „Истока”, Кикинђани су оверили прво место и повратак у друштво српсколигаша. Јевто Јарчевић, тренер ОФК Кикинде, сматра да је ова утакмица била огледало читаве сезоне.

– Стрпљење, борбеност и чврст карактер, одлике су моје екипе. Препознајемо тешке ситуације и онда исправно реагујемо. Омољичани су озбиљна екипа и зато нам није било лако – истиче Јарчевић.

Следи гостовање у Перлезу, а, иако је све одлучено, ваља сачувати углед првака и недалеко од ушћа Бегеја у Тису.

– Емотивно смо празни и физички истрошени, али опет жељни да одиграмо такмичарски до краја. Имамо ред и систем, војничка је дисциплина у екипи. Момци су се много одрицали, често тренирали и преко граница бола и зато не треба да чуди што смо овако рано стигли до наслова. Што је најбитније, поштено смо дошли до Српске лиге и то је једини начин да се дугорочно праве добри резултати – јасан је Јарчевић

Душан Радовановић игра уз десну аут линију, али се некадашњи ђак београдске Црвене звезде морао овога пролећа у неколико мечева опробати и на позицији штопера.

– У ОФК Кикинду сам дошао на препоруку Јарчевића када он још и није био тренер у клубу. Имао сам моралну обавезу да помогнем и због њега и због свих осталих у клубу који су ме као Нишлију одлично прихватили. Циљ смо остварили, заслужено смо прваци, сваки бод је чист и можемо бити поносни на који начин смо се вратили у Српску лигу. ОФК Кикинда се вратила тамо где припада – каже Радовановић, међу саиграчима омиљен због својих манира.

Don`t copy text!