Дан села Нови Козарци: 21. „Стронг мен“, књижевно вече и такмичење у кувању рибље чорбе

Манифестација „Козарачке летње вечери“ и Дан села Нови Козарци биће одржана овог викенда.

Програми почињу у петак, 21. јула, у 20 сати, када ће, у Уметничкој Галерији Здравко Мандић у Вили, књижевно вече одржати проф. др Петар Вуца. Професор Вуца аутор је дела о знаменитим Кикинђанима, књиге завичајних приповедака, као и књиге о сунчаним сатовима у Војводини.

Спортска манифестација са дугом традицијом у овом месту, „Куп Европе стронг мен“ одржаће се сутрадан, у суботу, у организацији Бодибилдинг клуба „Слобода“. Очекује се долазак десетак такмичара из Аустрије, Немачке, Чешке, Словачке и Мађарске. Србију ће представљати Немања Тасић.

На 21. манифестацији надметања ће се одвијати у пет категорија: вучење камиона од осам тона, ношење два кофера од по 135 кг на 50 метара, „лог лифт“ (дизање балвана од 130 кг), дизање аутомобила и „распеће“ два возила. На спортским теренима програм ће почети у 19 сати.

На језеру Стрелиште у недељу ће се, од 16 сати, одржати „Козарачки котлић“, надметање у кувању рибље чорбе, у организацији Спортског удружења риболоваца „Златни караш“. Пријављивање такмичара је до 12 сати у суботу, на бројеве телефона 0643178190 и 0604815574. Истог дана, у недељу, од осам сати, биће организовано такмичење у пецању, за децу од седам до 15 година.

Програме „Козарачких летњих вечери“ и Дана села организује Месна заједница у сарадњи с удружењима и уз подршку Града.

Don`t copy text!