30 новембра, 2023

Бјелогрлић отишао до Хрватске да би преко ХРТ-а напао Вучића и Србију

Један од потписника опозиционог „ПроГласа“ Драган Бјелогрлић отишао је до Хрватске да би преко ХРТ-а напао председника Србије Александра Вучића и Србију.

– Зверињак – тако сам метафорички назвао Србију јер су властодршци победили државу. Србија је отета држава! Вучић је аутократа! Он има нарцисоидно-аутократски тип личности – рекао је без имало срама Драган Бјелогрлић.

Глумцу је на оптужбе изнете на хрватској телевизији, оштро одговорила премијерка Ана Брнабић:

– Одете у Загреб да причате, у земљи која слави „за дом спремни“, која не да ћирилицу у Вуковар, и та земља вам није зверињак, а ја не кажем да јесте, тамо је све цивилизовано, тамо је све лепо. Докле ћете да називате свој народ и своју земљу зверињаком? – рекла је Ана Брнабић.

Бјелогрлић о хрватским политичарима

Далеко је блажи тон познати редитељ и глумац имао у емисији говорећи о хрватским политичарима:

– Пленковић је класични бирократа. Немам баш симпатије за оно што долази здесна – рекао је Бјелогрлић.

Очито је да му се више свиђа председник Хрватске Зоран Милановић.

– Милановић ми је разбарушен и чак ми је симпатичан. Мислим да бих с њим могао водити неки занимљив дијалог, мада сам чуо да он више воли монологе – рекао је глумац.

Успешна сарадња са Шолаком

Бјелогрлић је признао да сарађује са Јунајтед Медиа и да су он и бизнисмен Драган Шолак остварили сарадњу која је „на обострану корист“.

– Ако погледам 10 година уназад, радио сам на РТС-у, радио сам у копродукцији са Жељком Јоксимовићем. Хоћу да кажем да не могу да тврдим да радим само са Шолаком – рекао је Бјелогрлић.

 

не, не , не!!!!!!