Срећно прваци: Почела нова шолска година, у Кикинди 450 ученика први пут у школским клупама

Први дан нове школске године са нестрпљењем и ишчекивањем чекали су ђаци прваци. На територији града ове године их је 450, а међу њима је и Андреј Крстеканић који је у пратњи тате, маме и млађег брата закорачио у нову етапу живота. Како каже једва је чекао овај дан, посебно што у ОШ „Жарко Зрењанин“ већ има пуно другара.

-Једва сам чекао да кренем у школу. Научићу да читам, пишем, сабирам и пуно других ствари. Током распуста сам помало читао и писао азбуку и све ми је било занимљиво. Сам сам бирао школску торбу која има ознаке мог омиљеног фудбалског клуба – открио нам је Андреј.

Ученике који су први пут сели у школске клупе у овој и школама „Свети Сава“ и „Глигорије Попов“ у Руском Селу, посетили су градоначелник Никола Лукач и чланови Градског већа Тихомир Фаркаш и Мелита Гомбар. Већ по традицији, ђацима су додељене поклони у виду школског прибора, дар локалне самоуправе која је обезбедила и бесплатне уџбенике.

-За прваке је ово најсвечанији дан и ми смо желели да срећу због поласка у школу поделимо са њима и њиховим родитељима. Заједно са својим сарадницима пожелео сам им пуно успеха, да буду добри ђаци, да слушају своје учитеље и учитељице и „краду знање“. Сигуран сам да ће сви бити понос својих родитеља, школа, али и града. Све наше образоване установе су спремно дочекале нову школску годину и на прави начин могу да одговоре изазовима који их очекују. Локална самоуправа потрудила се да унапреди услове за рад и не постоји школа на територији града у којој нису уложена средства за уређење и опремање. Значајним улагањима и добром сарадњом са Републиком и Покрајином, наши ученици имају врло добре услове за школовање. И у наредном периоду очекују нас велика улагања, а ускоро ће започети реконструкција школе „Фејеш Клара“ за коју је процењена вредност радова 400 милиона динара– навео је градоначелник Лукач.

Срећан почетак школске године ђацима, наставном особљу, као и родитељима пожелела је Славица Лазић, в.д. директорица ОШ „Жарко Зрењанин”:

 

 

– У нашу школу пошло је нешто више од 60 ђака првака. Ово је велики дан за прваке који су, као што смо видели, насмејаних лица дочекали полазак у школу, као и за њихове родитеље. Из градске управе су нас посетили и уручили поклоне који ће значити много како би се образовни процес у првом разреду испратио уз финансијско олакшање родитељима.

И директорице Гордана Рацков и Александра Фелбаб у школама „Свети Сава“ и „Глигорије Попов“ истакле су да је су спремно дочекали почетак школске године, те да се захваљују Граду на помоћи у претходном периоду, као и на поклонима којима су обрадовани најмлађи ученици.

А.Ђ.

Don`t copy text!