Одељење за хемодијализу са дневном болницом добило медицинску вагу са висиномером

Одељењу за хемодијализу са дневном болницом Удружења дијализираних, трансплантираних и бубрежних инвалида  донирало је медицинску вагу са висиномером. Одељење је основано 1986. године и од тада нису мењане ваге за одређивање телесне тежине дијализираних пацијената, истакла је др Оливера Милићевић, начелница поменутог одељења.

-Важно нам је да вага буде прецизна јер се на тај начин прати донос течности и од телесне тежине постављају се услови током хемодијализе. Жељно ишчекујемо најављену реконструкцију нове зграде Болнице јер ће Хемодијализа бити у новом простору и пацијенти ће се дијализирати у бољим условима. На дијализи је тренутно осамдесетак пацијената међу којима су и оболели из Сенте, Новог Кнежевца, Аде, Чоке и Мола – рекла је др Милићевић и додала да су потребни нови кревети и душеци.

Дренка Варађанин, секретарка Удружења дијализираних, трансплантираних и бубрежних инвалида  навела је да су на њихову иницијативу средства прикупљена.

-Користим прилику да се захвалим компанији „Гриндекс“ која је помогла да се купи вага јер је тачно мерење важно у лечењу. Наше удружење основано је 2001. године и броји 80 пацијената, а ту су и њихове породице и пријатељи. Уз подршку надлежног Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организујемо бројна предавања, а наше функционисање помаже локална самоуправа без које не би могли да се одржимо – навела је Дренка Варађанин.

Едукативни скупови на којима говоре лекари специјалисти помажу да чланови што више сазнају на који начин могу себи да помогну.

А.Ђ.

Don`t copy text!