У улици Јована Јовановића Змаја: Нови коловоз у дужини од 800 метара и 65 паркинг места

Због сложености и обима радова на рехабилитацији раскрснице Јована Јовановића Змаја и Партизанске улица ће бити затворена за саобраћај до 1. јула. На поменутој деоници постављају се цеви за инсталацију будућег семафора и гради се атмосферска канализација.

-Временске прилике односно неприлике претходне недеље, када смо имали свакодневне кише успориле су радове. Исто тако не можемо само обновити асфалтне слојеве коловоза, већ се мора урадити и носећи слој од дробљеног камена. Сва проширења раскрснице морају се обавити уз одговарајуће конструктивно решење, као и да се ограде префабрикованим бетонским ивичњацима – каже Ђорђе Кленанц, грађевински инжењер из ЈП „Кикинда“.

Ове године биће урађена рехабилитација асфалта у улици Јована Јовановића Змаја од Башаидског друма до Михајла Пупина у укупној дужини 800 метара.

-Због откривених оштећења на канализацији атмосферских вода, морају се обновити односно поново изградити делови колектора. Такође, граде се и нови колектори атмосферске канализације који ће у наредној години бити искоришћени за решавање ефикаснијег одвођења вода са површина на страни улице  Змај Јовине са непарним кућним бројевима – напоменуо је наш саговорник.

Рехабилитацијом паркинга у поменутој улици, у укупној дужини од 1.100 квадрата биће обезбеђено нових 65 паркинг места. Од Башаидског друма до Партизанске биће изграђена 43 паркинг места, а од Блока И до кућног броја 162 планирана су 22 паркинг места.

А.Ђ.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!