Саобраћајној полицији Савет за безбедност саобраћаја обезбедио савремену опрему

Захваљујући донацији коју је обезбедио градски Савет за безбедност саобраћаја, припадници Одељења Саобраћајне полиције добили су савремену опрему која ће допринети бољој безбедност саобраћаја на територији Полицијске управе Кикинда. Начелник Павле Рајков овом приликом истакао је одличну сарадњу са локалном самоуправом.

– Нова опрема ће допринети бржем и бољем раду на терену. Закључили смо да је на територији наше Полицијске управе најчешћи узрок саобраћајних незгода управо неприлагођена брзина и учинићемо све да до њих не дође. Тако ће приоритет Саобраћајне полиције у наредној години бити рад на успоравању саобраћаја – рекао је Рајков.

Средства за ову намену обезбеђују се тако што се од укупних наплаћаних казни за саобраћајне прекршаје на територији Града, 30 одсто враћа у буџет. Небојша Јованов, члан Градског већа навео је део опреме:

-Обезбеђен је лаптоп са софтвером за читање дигиталних тахографа, фолиметар за мерење затамњености фолије на ауто стаклима, колектори за дрога тестове, али и све оно што су нам запослени у Саобраћајној полицији сигнализирали да им је неопходно у свакодневном раду. Безбедност у саобраћају је и наш и њихов приоритет – прецизирао је Јованов.

Донирана опрема вредна је 725.000 динара.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!