Кикинђани спас од врућина потражили на базену

Отворени базени СЦ „Језеро“ у Кикинди и Банатском Великом Селу отворили су своја врата за посетиоце. Највиша измерена температура у Кикинди у среду је била 36, а данас до 14 сати 35 степени, тако да су суграђани, посебно они млађи, спас од врућина потражили управо на базенима.

Вања Ковачевић каже да током лета највећи део дана проводи управо на базенима.

-Једва сам чекала да почне купалишна сезона. Вода је одлична, није ни превише хладна, ни превише топла. Наши базени су одлични и највише волим да дођем са другарима. Увек се одлично забавимо – истакла је Вања.

Вука Војиновића затекли смо у средњем базену, где се додавао лоптом са пријатељима.

-Када је овако топло најбоље је бити у води. Базени су уређени, има и могућност да за одбојку на песку, а ту су и зелене површине са доста хлада. Волим да проводим време ове и да уживам – рекао нам је Вук.

Током купалишне сезоне на базенима је ангажовано 13 спасилаца. Врло важно, како истиче Дејан Пудар, директор СЦ „Језеро“ да се сви придржавају кућног реда, нарочито је то важно у данима када је више посетилаца на базенима.

-Вода у базенима проверава се пет пута дневно од стране запослених у „Језеру“, а Завод за јавно здравље провераваће квалитет воде једном недељно, тако да нема бојазни за купаче. Прошле године у најтоплијим данима имали смо до две хиљаде посетилаца у Кикинди и око 800 у Банатском Великом Селу и надамо се да ће и ова сезона бити барем подједнако успешна као и прошлогодишња – додао је Пудар.

Радно време базена је од 10 до 18 сати.

А.Ђ.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!