Решава се расвета у Галадској, борба са компанијом ФЦЦ

На последњем заседању Скупштине града одборници су поставили више питања. Градоначелник Никола Лукач одговорио је на сва.

-Током следеће недеље у центру града, код Галадске, решиће се проблем са расветом која није у функцији. Коначно је завршена јавна набавка и стекли су се услови да се отклоне већи кварови у граду и на селима. Извињавам се мојим суграђанма који су неколико месеци без јавне расвете, али имамо отежану комуникацију и неразумевање са менаџментом ЕПС-а у Зрењанину – истакао је на седници градског парламента градоначелник Лукач, одговарајући на питање одборника Мирослава Грујића (ЛСВ).

Одборник Жељко Радаковић (СНС) у име Мокринчана које представља, такође је истакао проблем са ЕПС-ом, односно да се на бројеве телефона, намењене грађанима, нико не јавља.

-Инсистираћемо код надлежних да бројеви телефона који су дати у корисничком центру буду доступни. Исто тако наш захтев биће и да постоји особа у Кикинди која ће се бавити рекламацијама и притужбама свих становника – рекао је Лукач.

Уређење Термијског друма који води до депоније ФЦЦ, такође је било једно од питања одборника. Пут је у лошем стању, пун је рупа и није довољно широк.

-У претходном периоду са менаџментом компаније ФЦЦ више пута разговарали смо управо о овом проблему. Локална самоуправа инсистира на томе да ФЦЦ уложи већи део средстава за санацију поменутог пута. Претпрошле године град је санирао део коловоза на инсистирање суграђана који живе у овом делу града. Део који је на отвореном и води до депоније је предмет преговара – казао је први човек града.

Са компанијом ФЦЦ  је константна борба, одговорио је градоначелник Лукач на питање о рачунима који су испостављени предузетницима и привредницима.

-Део сугестија је уважен иако нисмо у повољној ситуацији, али се боримо да услови за предузетнике и привреднике буду знатно бољи. Остаје да након фебруарског и мартовског рачуна видимо да ли су наше замерке и испоштоване. Менаџмент је самоиницијативно променио начин обрачуна и локална самоуправа то не може да прихвати, што им је јасно и стављено до знања. Став Града је да уколико се не уваже наше сугестије тражимо излазну стратегију, па ако треба и да раскинемо уговор. О овој проблематици разговарао сам са представницима у надлежним Покрајинском секретаријату и Министарству јер је важно да се припремимо за евентуалне алтернативне начине одвожења отпада – прецизирао је Никола Лукач.

А.Ђ.

 

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!